Mitt hemliga recept....

Här kommer det!!!

 

Du behöver:     2 pers

Floursocker  1 ½ dl

Vispgrädde  1-2 dl

Frusna hallon Ca 3 dl

Margarin  3 msk

Kakao  1-2 msk

Vaniljsocker  1 tsk

 

 

 

 

 

Gör såhär:

Smält smöret i en gryta och låt det puttra ett tag.

Blanda Floursocker, kakao och vaniljsocker i en lämplig skål. När smöret är klart häller du i det. Blanda ihop smeten. Kolla så alltid är löst och fint, annars kan du behöva tillsätta något, tillexempel  smöret. Då gör du samma sak igen.  När smeten är riktigt fin ska den vara chokladbrun och lite lös.

Då kan du fortsätta, lägg i hallonen i en kastrull och låt dom smälta, medens det puttrar häller du i vispgrädden i smeten. Blanda om i smeten, när du har blandat allt ska smeten vara chokladbrun och lös. Om den inte är det, tillsätt kakao och floursocker. Blanda om detta en gång till. Sen när den är chokladbrun och lös häller du i hallonen. Rör om och sedan häll upp i serveringsglasen. Stoppa in dom i frysen och låt dom stå där i ca 3 timmar. Ta ut och njut. För extra piffighet när du serverar, vips lite vispgrädde och värm upp lite hallon till. Servera i skål eller på kakan.

Sen är det bara att njuta!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0